De Industrie

Werken in de industrie. Op sommige feestjes moet je dan toch het een en ander uitleggen. Dat je bijvoorbeeld werkt als andere mensen slapen. Of dat je 4 dagen achter elkaar vrij bent omdat je in ploegendienst werkt. Of dat het fabrieksterrein zo groot is dat alles er op de fiets gaat.

Maar ook dat er helaas wel eens calamiteiten voorvallen en dat iedereen binnen de organisatie er dus alles aan doet om deze zoveel mogelijk te voorkomen.  En dat het belangrijk is te weten wat de procedures zijn en waar je veilig bent.

Mensen die in de industrie werken zeggen vaak dat het is leuk is om producten te maken die iedereen kent. Of dit nu de ketchup is die op tafel staat of de benzine die je in je auto gooit. Iedereen heeft er mee te maken in zijn dagelijkse bezigheden.

U komt MEI tegen in diverse branches:

FMCG (veel verkochte consumentengoederen zoals voeding, toiletartikelen, zeep, cosmetica, producten voor gebitsverzorging, scheerspullen, wasmiddelen en andere niet-duurzame producten zoals glaswerk, gloeilampen, batterijen en plastic wegwerpproducten voor de huishouding),  Petrochemie (benzine, kerosine, nafta, stookolie),  Chemie (polymeren, kunstvezels, synthetisch rubber), Industriële Gassen, Verf en Drukinkten, geaccrediteerde Laboratoria en Kalibratie- en Inspectie-instellingen, de Waterbehandelingssector, de Metaal industrie, Mechanische sector, Power (energiecentrales en leveranciers), Farmaceutische bedrijven, Geur- en Smaakstof fabrikanten, Kunstmest fabrikanten, en in Scheepsbouw, Tank op- en overslag en op Terminals.